Nieuwbouw woningen aan het secretaris van Marleplantsoen te Nunspeet

Nieuwbouw woningen aan het secretaris van Marleplantsoen te Nunspeet

“… Het Van Marleplantsoen is een bestaande woonlocatie met seniorenwoningen ten noorden van het centrum van Nunspeet. De locatie ligt tussen de Bunterhoek(WZU) en een vijftal vrijstaande woningen ingeklemd.
In het hier weergegeven plan stellen wij voor het Van Marleplantsoen een opzet voor met drie gebouwen; twee losse parkvilla’s en één geschakeerde bouwmassa. Door de twee bouwvolumes van elkaar te laten verspringen ontstaat enerzijds een prettig samenspel met De Bunterhoek en anderzijds geeft dit ruimte en lucht aan de Mulderweg, zodat deze boomrijke en groene straat zijn karakter behoudt. De derde bouwmassa situeren we aan de zijde van de Elburgerweg. Door de langere vorm van dit gebouw ontstaat een prettige en groene binnenruimte die integraal vorm wordt gegeven en aansluit bij de tuinen van De Bunterhoek…”

“… De gebouwen in het Van Marleplantsoen hebben een prettige hoogte opbouw die afgestemd is op de omliggende bebouwing. Ook het hoogste deel van het plangebied, gebouw 3, wordt door de trapsgewijze opbouw sterk afgestemd op de naasstgelegen woningen. Daarnaast wordt de nieuwe bebouwing op een dermate grote afstand van de bestaande bebouwing gepositioneerd, dat er enkel sprake is van een toename in lucht en licht op deze plek. Het hoogteaccent bij gebouw drie is richting het plantsoen zelf gekeerd en sterk verzacht naar de omliggende terreinen… ”

(tekst overgenomen van Lengkeek architecten)

architect: Lengkeek architecten en ingenieurs, de Bilt

 

oktober 27, 2023
error: Content is protected !!